Araç Takip Kullanım Kılavuzu
Genel
Temmuz 26, 2018
by

Araç Takip Kullanım Kılavuzu

Web Arayüzü Kullanım Kılavuzu

Sisteme Giriş

Web arayüzüne erişmek için www.hayatkameralari.com linkinden Araç Takip Sistemine giriş tıklayarak takip edebilirsiniz. Daha sonra aşağıdaki ekran görüntülenecektir ve size mail yolu ile ulaştırdığımız kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmanız gerekecektir. Tarayıcı olarak Google Chrome kullanmanızı önermekteyiz.

Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra harita ekranı görüntülenecektir. Sol taraftaki araç listesindeki plakalara sağ tıkladığınızda 4 farklı işlem gerçekeleştirebilirsiniz…

 

 

Konum iste: Bu butona tıkladığımız zaman aracınızın otomatik konum güncellemesine ek olarak son konumu tekrar tazeler.

Bu aracı canlı takip et: Aracınızı hiçbir fare yardımı olmadan otomatik olarak takip eder. Siz iptal edene kadar hareket halindeki aracı izleyebilirsiniz.

Bu araca yakınlaş: Haritayı seçilen araca yakınlaştırır. Aracınızı daha yakından görebilirsiniz.

Yalnızca bu aracı göster: Harita üzerinden diğer plakalarınızı kaldırarak sadece o aracı gösterir.

Ayrıntılarını Göster :

Bu ekranda aracımızın kontak durumunu, en son konum attığı saati, sürücüsünü , model ve rengini, hareket halindeyse hızını, yönünü, mesafe bölümünde cihaz takıldığından beri yaptığı kilometreyi ve o an bulunduğu adresi görmektesiniz.

Animasyon butonuna tıklandığında bu ekran görüntülenir ve aracımızın gün içerisinde çizdiği rotayı video şeklinde izleyebiliriz. Aşağı kısımdaki  tuşuna bastığınız zaman aracınız hareket etmeye başlayıp gün içerisinde gittiği noktaları görüntüleyebilirsiniz.

Kırmızı nokta aracın kontağının kapanıp açıldığı yerleri gösterir.

Turuncu nokta aracın rölantide beklediği yerleri gösterir.

Yukarıdan tarih değiştirip önceki günlerin rotalarını izleyebilirsiniz. Saat aralığı girerek o saatlerdeki bulunduğu rotayı da izleyebilirsiniz. Hız bölümünden animasyonumuzu hızlandırabilirsiniz. Sağ üstte aracın mesafe, saat , hız ve kontak bilgilerini görebiliyoruz.

Raporlarımız

Aktivite Raporları:  Bu sekmenin altında bir çok rapor bulunmaktadır. Araçlarınızın gün içerisinde neler yaptığını rapor olarak görebilirsiniz. Tek bir rapor olarak veya farklı farklı şekilde bu raporları elde edebilirsiniz.

İhlal Raporları: Araçlarınızın gün içerisinde yaptığı ihlallerin raporlarını bu sekmeden takip edebilirsiniz.

Özet Raporları: Bu sekmeden araçlarınız kaç kilometre yaptığını araç, sürücü, gün bazlı olarak takip edebilirsiniz.

Yakıt Raporları: Araçlarınızdaki yakıt eksilmelerini, yakıt takviyelerini, kilometre başına ne kadar yakıt harcadığını görebilirsiniz. (Bu özelliği takip edebilmeniz için aracınızda ek olarak CanBUS aksesuarı bulunması gerekir)

Sensör Raporları:  Ecza dolaplarınızın sıcaklık değerlerini takip edebileceğiniz kısımdır.

Bölge Raporları: Araçlarınızın yaptığı bölge ihlallerini , bölgeye giriş çıkış sayılarını takip edebileceğiniz bölümdür.

Aktivite Detay Raporu

Aktivite Detay Raporu: Aracınızın gün içerisinde sizin seçtiğiniz saat ve tarih çerçevesinde nerede bulunduğunu, koordinatlarını, adresini, hız ve kontak durumunu görüntüleyebildiğiniz rapordur. Aracın kontağı açıkken dakikada bir kontağı kapalıyken ise saatte bir olmak üzere nerede olduğunu ve durumunu detaylı şekilde takip edebilirsiniz. Tarih bölümünden önceki günlere geçip o günlerdeki aktivitelerini görebilirsiniz. Kaydet butonuna tıklayarak bu verileri bilgisayarına excel veya pdf dosyası şeklinde kaydedebilirsiniz.

Seyahat Raporu: Aracınızın seyahat durumunu izlediğiniz rapordur. Aracınızın kontağını açtığı saat ve adres ile kontağını kapattığı ve vardığı noktanın adresini belirtir. Aktivite detay raporunun sade halidir. Ayrıca bu raporda iki nokta arasında kaç kilometre yaptığını ve bu seyahat süresinde aracın ne kadar hareketli ne kadar rölantide beklediğini görebilirsiniz. Yine tarih bölümünden önceki günlerin tarihini seçip kontrollerimizi yapabilir bilgisayarımıza bu raporu kaydedebiliriz.

Özet Raporları-Araç Bazlı Aktivite Özet Raporu: Bu raporda araçlarınızın gün içerisinde kaç kilometre yaptığını, ne kadar süre hareketli olduğunu, ne kadar rölantide kaldığını, maksimum ulaştığı hızı, ortalama hızını, mesai başlangıç bölümünde aracın o gün ilk kontak açma saatini, mesai bitiş bölümünde ise aracın o gün son kontağını kapatma saatini görebilirsiniz. Ayrıca aracınızın haftalık veya aylık olarak kaç kilometre yaptığını görmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak görebilirsiniz. İlk adım olarak tarihe tıklamamız gerekiyor.

Daha sonra açılan ekranda tarih aralığını seçebilirsiniz. Başlangıç tarihi ve bitiş tarihi kısımlarını seçip aracınızın o tarihler arasında kaç kilometre yaptığını görebiliyorsunuz.

Harita

Sokak haritasında güncel sokak ve cadde görünümlerine erişebilirsiniz.

 

Uydu haritasında uydu görünümünde güncel sokak ve cadde görünümlerine erişebilirsiniz.

 

 

Bölge Tanımlamaları

Bölge tanımlamalarından araçlarımız için bölge çizip kural tanımlayarak yasaklı bölge kontrolleri yapabiliriz. Örneğin bir bölgeyi çizip kural olarak aracımızın o bölgeye girerse bize uyarı maili göndermesini isteyebiliriz. Aşağıda anlatacağım örnekte aracın İstanbul bölgesinden çıkış yaparsa bana uyarı göndermesini isteyeceğim.

İlk olarak bölgemizi çizmemiz gerekiyor. Detaylı bir çizim olması için Çok Kenarla Tanımlı (Poligon) Bölgeleri kullanacağım.

 

 

 

Gelen ekranda yeni seçeneğini seçip bölge çizimine geçiyoruz.

Tanımlama kısmına bir isim vermemiz gerekiyor. Örneğimizde İstanbul’u çizeceğim için tanımlama kısmına İstanbul yazacağım. Daha sonra Poligon çiz diyerek harita üzerinde İstanbul bölgesini çizeceğiniz noktalara tıklamanız gerekiyor. En son bölge çizimimizi kapatırken faremiz ile iki kere kapatmak istediğimiz bölgeye tıklamamız gerekiyor. Bölge çiziminde düzenleme yapmak istiyorsak Şekli değiştir butonuna tıklayarak gerekli düzenlemeleri tekrar yapabiliyorsunuz. Sil butonunu kullanarak bölge çizimini silip tekrar çizebiliyoruz. İşlemi tamamladıktan sonra Kaydet butonu ile bölgemizi kaydetmemiz gerekiyor.

Bölge çizimini gerçekleştirdikten sonra Kurallar ve Bölge Giriş / Çıkış kuralları sekmesine girip çizdiğimiz bölgeye kural tanımlamamız gerekiyor.

 

Kural tanımlarken tekrar Tanımlama ismi belirtmemiz gerekiyor. Buraya tekrar İstanbul yazabiliriz. E-posta adresleri kısmına bölge ihlallerinin geleceği mail adreslerini girmeniz gerekiyor. Aralara virgül ekleyerek birden çok mail adresine bu uyarıların gitmesini sağlayabiliriz. Daha sonra Çok Kenarla Tanımlı (Poligon) Bölgelerden çizdiğimiz bölge çizimini seçmemiz gerekiyor.

Çizdiğimiz bölge şeklini seçtikten sonra giriş çıkış durumunu ayarlamamız gerekiyor. Burada iki seçeneğide işaretlemeniz size sürekli uyarı gelmesini sağlayacaktır. Örneğimizde sadece İstanbul’dan çıkış yaparsa uyarı almak istediğimiz için Çıkış Yaparsa seçeneğini seçmemiz gerekiyor.

Daha sonra haftanın hangi günlerinde bu bölge ihlallerinin aktif olması gerektiğini seçiyoruz.

Son olarak da bölge ihlallerinin hangi plakalarda geçerli olmasını istiyorsak onları seçiyoruz ve kuralımızı aktif durumda kaydediyoruz.

Sürücüler

Araçlarımıza ilk montaj yapıldığında sürücü bölümleri boş olarak görünmektedir. Fakat araçlarınızın sürücülerini sistemimize entegre edebilirsiniz. Bunun için sürücüler sekmesini kullanabilirsiniz. Sürücüler ve sürücüler listesini seçerek gelen ekranda Yeni seçeneğini seçmemiz gerekiyor. Daha sonra sürücümüzün bilgileri kaydedilebilir. Sadece İsim bilgisini girip kaydetmemiz yeterli olacaktır fakat diğer bilgileri de not almak amaçlı kaydedebilirsiniz. Son olarak kaydettiğimiz sürücüyü araçlara entegre işlemini yapmalıyız.

                             

Sürücüler entegre edilirken ilgili plakaya tıklıyoruz. Daha sonra Ayrıntılar künyesine tıklıyoruz. Gelen ekranda Bilgileri Düzenle seçeneğini seçerek sürücüyü ekleyeceğimiz ekrana ulaşıyoruz. Sürücü kısmına tıklayarak eklediğimiz sürücü ismini seçip kaydediyoruz.

Alarmlar

Alarmlar özelliğini kullanarak araçlarınıza hız limitleri, mesai saati kısıtlamaları koyabilirsiniz. Bu ayarlamaları yapabilmek için Alarmlar ve Alarm Yönetimini seçmemiz gerekiyor. Bu alarmlar size mail olarak geldiği gibi aynı şekilde Alarm Özet Tablosundan da kontrollerini yapabilirsiniz.

İlk olarak alarm tanımlayacağımız araçları seçiyoruz. Daha sonra uyarılarımızın geleceği e-posta adresimizi giriyoruz. Son olarak alarm limitlerimizi belirliyoruz. Örneğin Hız limiti kısmına 100 yazdığımız zaman aracımız 101 yaptığı anda uyarı maili gelecektir. Bu listenin altında mesai başlangıç ve mesai bitiş kısımları var. Örneğin 08:00 – 18:00 yazdığımız zaman araçlar bu saatler dışında kullanılırsa size yine uyarı mailleri gelecektir.

 

Canlı Trafik

Canlı Trafik butonumuz tıklanarak aktif ve inaktif edilebilen,Türkiye sınırları içerisindeki trafik durumunu gösteren bir uygulamamızdır. Yeşil yerler trafiğin açık olduğu yerler , turuncu yerler az yoğun olduğu yerler, kırmızı yerler ise trafiğin çok yoğun olduğu yerlerdir.

Kullanıcı Hesapları

Kullanıcı hesapları modülünü kullanarak kullanıcınıza ait bütün bilgileri (şifre, kullanıcı adı değişimi vs.) düzenleyebilir. Yeni kullanıcılar açarak farklı kişilerinde araçlarınızı sizin belirlediğiniz izinler dahilinde takip etmesini sağlayabilirsiniz.

Kendi kullanıcımızı düzenlemek için Kullanıcı hesapları > Kendi Profilim > Ayarlar kısmına giriş yapmamız gerekir. Şifrenizi değiştirmek için Şifre ve Şifre (tekrar) kısımlarını yeni şifremizi girip kaydetmemiz yeterli olacaktır. Fakat şifremizin en az 6 rakamdan oluşması gerekmektedir. Şifre kullanımında sadece rakam kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

 

Ek kullanıcı oluştururken dikkat etmemiz gereken noktalar şunlardır: İsim kısmı boş bırakılabilir sadece not amaçlıdır. Kullanıcı adı eklenirken lütfen Türkçe karakter kullanmayın ve belirleyeceğiniz kullanıcı adının tüm sistem ile entegreli olduğunu unutmayın. Örneğin kullanıcı adımızı ahmet yaparsak ve ahmet kullanıcı adını kullanan başka bir müşterimiz var ise kabul edilmeyecektir. Bu gibi durumlarda kullanıcının soyadını da ekleyebilirsiniz veya kullanıcı adının sonuna rakam ekleyebilirsiniz. Kullanıcı adı eklemek için Kullanıcı hesapları > Diğer Kullanıcılar > Yeni seçeneğini seçmemiz gerekiyor. Kullanıcı adı ve şifre bölümlerini belirledikten sonra Kullanıcı Yetkilerini belirlememiz gerekiyor. Hiçbir yetkiyi seçmez isek kullanıcı sadece araçları harita üzerinde görür ve herhangi bir raporlama , animasyon izlenimi vs. gibi özellikleri kullanamaz. Hepsini seçerseniz sizin ile aynı yetkilere sahip olan bir kullanıcı oluşturmuş olursunuz. Yetki belirlemelerini yaptıktan sonra kullanıcının göreceği plakaları belirleyebilirsiniz.

Yardım

Yardım bölümünden takıldığınız her konuda , yaşadığınız problemlerde bize ulaşabilirsiniz. Yardım > Destek talebi gönder sekmesini kullanarak attığınız tüm mesajlar destek ekibimize ulaşacak olup en kısa sürede tarafınıza dönüş yapılacaktır.

İlgi Noktaları

İlgi noktaları sekmesini kullanarak harita üzerinde belirlediğiniz noktalara semboller ekleyebilirsiniz. İlgi noktaları  > Yeni nokta ekle diyerek harita üzerinde eklemek istediğimiz yeri seçmemiz gerekiyor. Daha sonra belirlediğimiz sembole bir isim eklememiz gerekir. İsim bölümünü doldurduktan sonra kaydederek harita üzerinde ikonu görebilirisiniz.

Mobil Uygulamamız (IOS)

iOS uygulamayı yüklerken ilk olarak ‘App Store’ uygulamasına giriyoruz. Daha sonra aşağıdan ‘Ara’ sekmesine tıklayıp arama bölümüne ‘Trio Mobil’ yazıyoruz. Uygulamamız çıktıktan sonra Yükle seçeneğini seçip App Store’da kullandığınız mail adresiniz şifresini girmeniz gerekiyor. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Aç butonunu kullanarak uygulamamıza erişebilirsiniz. Size email veya SMS ile gönderdiğimiz kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz

 

 

 

Mobil Uygulamamız (Android)

Android uygulamayı yüklerken ilk olarak ‘Play Store’ uygulamasına giriyoruz. Daha sonra arama bölümüne tıklayıp ‘Trio Mobil’ yazıyoruz , uygulamamız çıktıktan sonra Yükle seçeneğini seçip uygulamamızın inmesini bekliyoruz. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra Aç butonunu kullanarak uygulamamıza erişiyoruz. Size email veya SMS ile gönderdiğimiz kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

 

 

 

Share:

Whatsapp Chat
Merhaba,
Nasıl Yardımcı Olabilirim